Publicat pe

Spirulina

Spirulina este o algă verde-albăstruie. Forma ei de existență are la rădăcini cele mai primitive forme de viață de pe planetă. Spirulina este folosită de secole pentru nutrienții din compoziția sa și pentru marea ei calitate, aceea de a susține viața. Este alcătuită în cea mai mare parte din proteine și aminoacizi esențiali și este recomandată în mod special celor vegetarieni datorită conținutului ridicat de fier. Concentrația mare de proteine și fier o recomandă cu căldură în perioada sarcinii, după intervenții chirurgicale sau oricând este nevoie de o imunizare a organismului.

Spirulina conține 65% proteine și aminoacizi esențiali inclusiv acidul gamalinoleic, Omega 3-6-9, clorofilă care ajută la eliminarea toxinelor din sânge și ajută la întărirea sistemului imunitar, vitaminele B1, B2, B3, B6, B9, vitamina C, vitamina D, vitamina A și vitamina E, potasiu, calciu, crom, cupru, fier și magneziu. Spirulina ajută și la arderea grăsimilor, mai ales dacă dieta cu spirulină este acompaniată și de exercițiu fizic.
Aceasta poate fi consumată în shake-uri, smoothie-uri, în apă, în sucuri de fructe și legume ori adăugată peste salate sau luată ca supliment în timpul sarcinii.

Lasă un răspuns